4 RTC-logo 300x117
 

Segla Västindien

Att segla i Västindien med sitt kristallklara vatten, de ljusgröna lagunerna och de kritvita stränderna med palmer som susar stilla i passadvinden är väl alla seglares dröm. Många svenskar har under årens lopp upplevt paradiset men många fler har den yttersta seglingsupplevelsen kvar. Vågorna, som kommer utifrån Atlanten är långa och snälla. Kanske är det din tur nu att hyra en båt i Västindien!

Norra Västindien

Passadvinden blåser stadigt dygnet runt med 8-12 m/sek och kommer från nordost. Det ger härlig segling på dagarna och en behaglig svalka när natten faller på. I Virgin Islands uppe i norr utgår båtarna från Tortola. Här finns mängder med vikar och laguner och seglingen går mellan småöarna utmed Sir Francis Drake Channel upp mot Virgin Gorda i nordost. Det här är ett välkänt område för chartersegling i Västindien med ett väl utvecklat utbud av service för seglare. Dessvärre går inget direktflyg från Europa till Tortola varför flyget hit blir någon tusenlapp dyrare än till många andra ställen i Västindien. Just Tortola är den bas i Västindien som Sunsail verkligen satsat på. Marinan där man utgår från har till och med blivit miljömärkt!

De s.k. Leeward Islands är en annan grupp av öar med många spännande små och större öar att segla till. Man kan flyga direkt från Sverige via Paris med Air France till de Franska öarna. Även via London är det smidigt att flyga till Karibien. 

Södra Västindien

En annan mycket vacker del av Västindien är de s.k. Windward Islands. De sträcker sig från Martinique i norr via St. Lucia, St. Vincent och Grenadinerna ner till Grenada i söder. Utmärkande för Windward Islands är den lugna Västindiska atmosfären som lever kvar relativt ostört av den moderna massturismen. Du kan få besök av den lokala befolkningen när du ligger för ankar, de vill gärna sälja färsk lobster eller något annat de kan tjäna lite pengar på. Människorna som befolkar den här delen av Karibien är påtagligt vänliga och gästfria. Här ligger också öarna, åtminstone från St. Vincent och söderöver, ganska tätt med korta hopp emellan. Seglingen är ljuvlig och laguner med lä för vind och sjö är det gott om. Var dock beredd på att man lärt sig tjäna pengar på det mesta här så några EC dollar blir du av med till "boat-boys" som vill vakta din jolle då du är i land!

Vilket område du än väljer i Västindien så kan vi lova att det är väl värt att hyra en båt här!