4 RTC-logo 300x117

Segla i Tortola

  • segla i Tortola hyr båt i västindien båtuthyrning
  • segla i Tortola hyr båt i västindien båtuthyrning
  • segla i Tortola hyr båt i västindien båtuthyrning

Tortola ligger i BVI, Brittiska jungfuöarna, en riktig pärla i norr. Båtar utgår från Wickhams Cay II som ligger ca 10 minuters promenad från huvudstaden Road Town. Denna marina är byggd med tanke på charterverksamhet och har hela tiden haft den EKOLOGISKA aspekten i beaktan. Man värnar om naturen både på land och i vattnet. BVI har en av de finaste och mest skyddade vatten i hela Västindien. Många öar som du visuellt kan se när du sätter segel från en ö till en annan. Området man seglar i har mycket historia som går tillbaka till pirattiden. Att hyra båt i Tortola är lätt.

Många öar att segla till i BVI

Norman Island, brukar också kallas för skattkammarön är en av många öar. Här har många pirater gömt sina skatter. Så på med snorkelutrustningen! Kanske är det just DU som hittar skatten! Här finnsmånga bra ankarvikar och intressanta grottor att undersöka. Peter Island är nästa ö, endast 5 NM från Norman Island. Denna ö är helt privatägd och här finns ingen fast befolkning utan endast en "resort" verksamhet med möjlighet till Spa m.m.Cooper Island, är nästa lilla ö på ca 2 kvadratkilometer. Ön saknar bofast befolkning men det finns restaurang och små "guest house" på den norra delen.Lika liten är nästa ö Ginger Island. Hit tar man sig framförallt för dykningens skull.

En Karibisk skärgård

Jost Van Dyke ligger på nordvästra sidan av Tortola. Döpt efter den holländska piraten Jost Van Dyke. På 1700-talet koloniserades ön och man använde den då mest för sockerrörs plantager. Det var också under denna tid piraterna härjade som mest här.Det finns gott om perfekta vikar att kasta sitt ankare på. Här kan du också hitta din egna pool på den östra sidan. Dessa pooler har ett speciellt fenomen för de har bubblor! Härliga naturliga jacuzzi som du inte får missa! Anegada är en korallö sydöst om Tortola. Den högsta höjden på ön ligger hela 9 meter över vattnet!

BVI är perfekt för familjesegling i Västindien