4 RTC-logo 300x117

Segla i St.Martin

  • segla ST Martin segla västindien hyra båt båtuthyrning
  • segla ST Martin segla västindien hyra båt båtuthyrning
  • segla ST Martin segla västindien hyra båt båtuthyrning

En ö som är delad mellan Frankrike och Holland. På holländska heter ön Sint Maarten & på franska Saint Martin.Det är en fascinerande ö då man så tydligt ser en skillnad melland länderna på en och samma ö!Man tog beslutet att dela på denna ö 1648 och sedan dess har det varit så. Sunsail har sin marina mitt emellan dessa länder i Oyster Pond. Själva basen ligger i Frankrike och båtarna i Holland. Samma sak gäller för båtarna från The Moorings.

Anguilla

Norr om ST Martin ligger denna fantastiska ö. Det är en Brittisk ö men har ett visst självstyre.Man är inte helt överens om ifall det var Columbus eller fransmännen som upptäckte ön, men det spelar ingen roll för långt innan dess befolkades ön av indianer från Sydamerika.De flesta öarna i norra Västindien är vulkanöar. Anguilla består dock av korall och kalksten och är mer "exotiskt" med vita stränder och ett mycket klart vatten. Strax väster om Anguilla ligger Prickly Pear som är väl värt ett besök.

St Barts

Söderut ligger "Svensk-ön" St.Barts.Än idag kan man se svenska gatunamn och huvudstaden heter Gustavia. Många som bor på ön är mycket stolta över sitt "svenska" ursprung.Nu är ön fransk så här ska du passa på att njuta av lite god mat på en av de många trevliga restaurangerna.

Sydväst om St.Barts seglar du vidare till Saba & sedan vidare söderut till St. Eustatius, St. Kitts och Nevis men då bör du nog ha minst två veckor på dig, annars hinner du inte med dessa öar.Alla är värda ett besök.Både Saba och Nederländska St. Eustatius är väldigt gröna öar, här kan du göra utflykter i "regnskogen" om du vill ha paus från vatten och stränder.

Vill ni hyra båt här så kontakta oss!