4 RTC-logo 300x117

Segla i St.Lucia

  • segling st.Lucia hyr båt i västindien båtuthyrning
  • segling st.Lucia hyr båt i västindien båtuthyrning
  • segling st.Lucia hyr båt i västindien båtuthyrning

Denna underbara ö bjuder på det mesta. Stränder, berg, grönska, vulkan som även har en "drive-in"! St.Lucia har varit både franskt och brittiskt, man har slagits om ön hela 14 gånger. Den 22 februari 1979 blev St.Lucia en oberoende stat inom Commonwealth. Ön är vulkanisk och dess högsta topp Mount Gimie mäter 950 meter över vattenytan.

Segling i Grenadinerna

Nästa stop är St.Vincent, det tar ca 7 timmar att segla hit. Nu har du kommit till de vita strändernas paradis och snorkling är ett måste!
Segla vidare till  Bequia, svenska långseglares favorit! Hyr du din båt under jul så kan du garanterat få julskinka, glögg och lekar här om du leker med just långseglarna, det är på Bequia man träffas sedan gammal tradition. Förutom detta så kan du av lokalbefolkningen få köpa hummer direkt vid båten. Kolla dock upp priset först och att hummern är lovlig!

Kändisarnas ö Mustique

Hälsa på storheter som Mick Jagger, prinsessan Margaret, Kate Moss mfl.
Nu återstår det du säkert hört talas om många gånger och sett tusentals med bilder av, Tobago Cays! Massor av öar där du kan snorkla, dyka, mysa och bara må. Var dock beredd på att det blåser även här så se till att ha mycket lina/kätting ute då du ankrat.

För att hinna med St.Lucia - Tobago Cays - St.Lucia rekommenderar vi att du hyr en båt minst 2 veckor. Du har motvind och sjön att ta hänsyn till när du ska tillbaks igen.

Vi hjälper dig gärna med din segling i Grenadinerna!