4 RTC-logo 300x117

Segla i Belize

  • segla belize segla västindien hyra båt båtuthyrning
  • segla belize segla västindien hyra båt båtuthyrning
  • segla belize segla västindien hyra båt båtuthyrning

Läget invid den Karibiska sjön gör att man ser Belize som en Karibisk ö, vilken den ju faktiskt är!Belize gränsar till Mexiko i norr. Till väst och söder ligger Guatemala och på den östra sidan ligger det Karibiska havet.
Både Sunsail och The Moorings har sin bas i Placencia med direkt tillgång till ett barriärrev som ger dig en skyddad segling i kristallklart vatten.

Detta är ett paradis för både dykare, snorklare och seglare. Här kan du skåda ett rikt djurliv både över och under vattenytan.Mantor, valhajar och 500 olika sorters fiskar som simmar runt detta stora rev.Man ska dock som seglare vara på sin vakt då man navigerar då det finns rev överallt!

Great Blue Hole

Detta är ett blått hål i Belize barriärrev. Med 124 m djupt och 300 m i diameter gör detta cirkelformade hål ett väldigt populärt dykattraktion. Det är utnämnt till en av världens 10 bästa dykplatser.

Om att hyra båt i Belize

Vinden är mest ostlig och blåser med en styrka på mellan 15-22 knop.Man pratar engelska som också är det officiella språket men även spanska, kreol och mayanska pratas av lokalbefolkningen.Klimatet är subtropiskt men man mår ändå bra eftersom vindarna konstant blåser från ost. Regnsäsongen är normalt under juni - augusti och mellan februari - mars är deras torrperiod.

Låter segling i Belize som något för er!